Варна е морската столица на България и третият по големина град в страната със своите над 300хил. жители.  Освен с дългата си плажна ивица и паралелната на нея Морска градина, Варна привлича туристи и с историческите останки от времената на античността, средновековието и Ренесанса. Сред тях са древноримските бани, както и втората по големина църква в страната – катедралният храм „Успение Богородично“. Част от чарът на Варна днес е репутацията й като „рай за пазаруване“, с бутиците си, бижутерийните магазини и моловете, гъмжащи целогодишно.

Варна се посещава най-вече от европейски туристи от всички възрасти през летния сезон. За голяма част от тях Варна е отправната точка за разглеждане на черноморието, заради летището си.
 
Градският плаж се ползва повече за слънчеви бани и отмора, отколкото за буйни спортове. Обикновено са разпънати волейболни мрежи за игра, а водната пързалка е хит сред децата.

Огромният археологически музей, на бул. Мария Луиза, съхранява невероятни съкровища, датиращи още от каменната епоха, едно от които е най-старото златно съкровище в света – датирано към 4000г. пр.н.е. Богато украсената катедрала  „Успение Богородично“, построена през 1886г., определено не е за изпускане с красивите си стенопис и дърворезба. В центъра на града се намира и добре запазената римска баня, построена през втори век сл. хр.

Освен приятна разходка, в Морската градина ще откриете и лятно кино, както и забавления като мини-голф, скачане в надуваем замък за децата, а в близост се намира и Делфинариумът – с всекидневни представления на морските създания. Във Военноморския музей пък можете да разгледате внушителни военни кораби, подводници и хеликоптери.

Варна е идеалното място за шопинг терапия – на западния край на  ул. Сливница ще откриете безброй бутици на популярни марки дрехи, обувки и бижута.  Сувенири ще откриете близо до Операта. Нощният живот в града е добре развит. На плажната ивица има много оживени през летните нощи барове, с музика варираща от хаус до рок. В центъра на града имате голям избор от дискотеки, заведения с жива музика, пиано барове и други.

В близост до Варна се намират курортите Балчик и Златни пясъци, достъпни с автомобил или автобус. На север се намира плажът Св. св. Константин и Елена, както и каменният средновековен манастир Аладжа.

На Летище Варна денонощно пристигат и заминават полети от над 35 държави. Нашата rent a car услуга ви позволява да наемете автомобил както от града, така и директно от летището. Предлагаме над 25 модела автомобили от всякакъв клас, които да задоволят вашите нужди.