Летище Варна е третото по големина в страната, разположено в близост до Аксаково, само на 7км. от централната част на Варна. Летището разполага с писта, дълга 2500м.

Аерогарата е открита през 1948г., но за пръв път на мястото каца самолет още през 1919г. През 2011г. е поставена нова 30см. асфалтова настилка.

Летището разполага с два терминала, като вторият се ползва само през лятото. Обслужва над 100 дестинации в 36 държави по света и годишно превозва над милион души.

Натоварването е основно през лятото. Голяма част от туристите ни избират това летище за отправната си точка на почивка по българското  Черноморие, защото освен Варна, е близо до курортите Албена, Златни Пясъци, Бяла, Обзор, Константин и Елена, Каварна, Сл. Бряг и други.

Летището във Варна, както и това във Бургас, са отдадени на концесия на немско-българска компания, която полага огромни грижи за развитието на аерогарите. Освен скорошната подмяна на настилката, беше разширен и един от терминалите, а техниката в летището е по последни стандарти. Подписан е договор за изграждане на трети терминал.

Четири автобусни линии, всяка в интервал от 15мин. обслужват летището и служат за връзка до Варна и близките черноморски курорти.

Аерогарата разполага с няколко кафенета, ресторант и заведения за бързо хранене. Пътниците могат да се възползват от чейндж бюрото, както и да пазаруват в безмитните магазини. Наскоро бяха обновени ВИП залата и бизнес салона. 

Ако желаете да наемете автомобил, можем да го доставим за вас директно на Летище Варна. Колата ви ще ви чака на терминал „Пристигащи“ с пълен резервоар и готовност. В цената се включват всички застраховки. Гарантираме ви комфортно пътуване с подходящ за вас автомобил, с който ще можете да разгледате красивото българско Черноморие. В края на вашата почивка, бихме могли отново да ви върнем на летището.