Царево, познат още като Мичурин, е най-южния курортен град по българското Черноморие с население от 6400 души. Разположен на три полуострова, градът е уникален морски оазис сред девствена природа.

Царево е с хилядолетна история. Днес останки от древна крепост могат да се видят в кв. Василико, на единия от полуостровите. През средновековието е бил важен търговски център. Имало е корабостроителница, запазени са няколко мелници и воденица. Църквата „Успение Богородично“, построена през 18в. изумява с красивите си стенописи и е интересна забележителност за туристите.

Царево разполага с три красиви плажа със ситен пясък и плитки води, подходящи за деца. Има както големи и луксозни хотели, така и малки фамилни, предлагат се и частни квартири. На броени километри са известните на туристите къмпинги Арапя и Нестинарка.
 
Уникална комбинация от море и планина е една от характеристиките на Царево. Склоновете на Странджа се виждат от града и допринасят за свежият въздух. Определено си заслужава да прекарате поне един ден във висините на тази малко изследвана планина, обявена за природен парк, заради разнообразието си от животински и растителни видове. Градът е заобиколен от широколистни гори, дори вътре в него зеленината е навсякъде.

Туризмът в Царево не винаги е само за лятна почивка. Голяма част от пристигащите идват, за да разгледат биоразнообразието в Странджа, на риболовен или ловен туризъм.

Някои от типичните за града морски деликатеси, които си заслужава да вкусите, са чироз, маринован паламуд, солен барбун.

Областният център Бургас и летището, откъдето можете да си наемете rent a car се намират на около 70км северно. В близост са курортите Ахтопол, Синеморец, Приморско, Китен, Лозенец и други.

Ако сте двойка, препоръчваме ви да разгледате Царево и околностите с малък и икономичен автомобил, лесен за паркиране и способен да се провре и по най-малките улички. В случай, че ще почивате семейно, можем да предложим някои от по-просторните си автомобили под наем.