Черноморец е малък курортен град, разположен в залив между Бургас и Созопол, с население от около 2000 души. Селището възниква в началото на 18в., а наскоро е обявено за град.

Плажовете са пет, някои от тях скалисти и предпочитано място за риболов, скокове във водата от височина, нудизъм. Морето е плитко и плавно задълбочаващо се, което го прави подходящо за деца. На малко повече от километър се намира къмпинг Градина, където можете да покарате сърф. В близост са още плажовете Вромос и Царски плаж.  На плажа можете да карате водно колело, джет, банан, да поиграете плажен волейбол и други.

По-голямата част от туристите в градчето почиват в частни квартири и малки, фамилни хотели. Наблизо има и къмпинг със същото име. Цените са повече от достъпни. Жителите споделят огромна любов към цветята – това е може би градчето с най-великолепните градини в България, дори пред ресторантите е цветно и красиво.  Ако обичате цветята можете да разгледате храма „ Св. Никола“  и прилежащата му „Райска градина“.
 
В градчето има много заведения от всякакъв тип – ресторанти, кафенета, бързо хранене. На централната улица има механи с жива музика, където се предлагат традиционни български специалитети. През нощта можете да се забавлявате в някой от баровете и дискотеките около плажа.

Древният град Созопол е само на 5км. от Черноморец, курортът Дюни – на 9. На броени километри са къмпингите Смокиня, Златна Рибка, Каваците и Градина.

Автобус на всеки час има от Бургас и Созопол. Ако желаете да разгледате околността по свой график и да се насладите на чара на района в пълния му блясък, можем да ви предложим някой от автомобилите си – rent a car. Имате избор от 30 нови коли от всякакъв клас, с които ще си подсигурите удобно и безпроблемно пътуване и незабравими мигове по Черноморието.